Instructies voor gebruik:
Trek de UROX fixatiebroek en de legging (1) aan en bevestig de cup (2). De legging plaatst u op het linkerbeen, met het kraantje aan de binnenkant van het been. De tube komt uit de gulp van de UROX fixatiebroek. Bevestig de tube aan de aansluiting op de legging en knip de tube op de juiste lengte. Neem een paar centimeters extra lengte om de tube extra ruimte te geven om te voorkomen dat de tube los raakt bij het nemen van een grote pas. Duw de tube over de pijp (zover als mogelijk). Als u problemen ervaart met het aansluiten van de cup, kan een beetje water helpen. Controleer of het kraantje (4) aan de onderkant van de legging gesloten is.
 
Het legen:
Wanneer u de zak leegmaakt, zet uw linkervoet op de rand van het toilet, maak het kraantje los van de haak en richt het kraantje in het toilet alvorens u het opent!  Druk daarna de over gebleven lucht uit de zak. Sluit de kraan en bevestig  deze in de haak terug.
 
Verwijderen:
U moet altijd eerst de zak legen alvorens deze te verwijderen. Als de zak leeg is neem dan de cup door de opening weg uit de fixatiebroek. Als u dit gedaan heeft kunt u de cup door de broekspijp naar beneden trekken en samen met de legging verwijderen. U kunt dit (als u het niet gebruikt) in zijn geheel opbergen.
 
Instructies voor het schoonmaken en hergebruik:
Allereerst moet u de eenheid spoelen met water. Wanneer u dit gedaan heeft, sluit u opnieuw het kraantje. Giet dan de Urox vloeistof in de cup, goed schudden zodat het zich verspreid over de gehele binnenkant en laat daarna de vloeistof via de tube in de opvangzak komen. Indien nodig kunt u een doek met de bijgeleverde vloeistof nat maken en de buitenkant afnemen. Bewaar het geheel in de toilettas. Gebruik geen gewone schoonmaak middelen. Deze kunnen het geheel beschadigen of allergische reacties op uw huid veroorzaken. Bij normaal gebruik kunt u het systeem keer op keer gebruiken. Ons advies is om de legging na 7 keer en de cup na ongeveer 30 keer te verwisselen. De onderdelen zijn dan nog wel te gebruiken echter neem het risico op lekkage toe.
 
Tips en adviezen:
Het is onze ervaring dat u in het begin, als u al zittend gebruik maakt van de UROX, het geheel als raar aanvoelt vooral als er andere mensen aanwezig zijn. Doe alsof u zeer geconcentreerd een krant of documenten leest. Als u zich over het maken van eventuele geluiden zorgen maakt, kunt u met de krant gaan ritselen of een stukje gaan lopen.
Leeg de zak waar mogelijk. Het kan vrij zwaar zijn om een gewicht van 0.5 kg te hebben hangen aan één been. Het is makkelijk om de zak te legen  wanneer u buiten bent. Als u geen privacy heeft op dat moment kunt u altijd doen alsof u uw veters aan het strikken bent, terwijl u in het echt het kraantje opent om de vloeistof in het gras weg te laten lopen. Houd, als u in een comfortabele stoel of in de auto de UROX gaat gebruiken, er rekening mee de urine omhoog kan lopen. Ongelukjes komen zelden voor. De meeste problemen worden veroorzaakt door een knik in de tube of als de tube gebogen zit. Mocht u in een comfortabele diepe stoel zitten waar de kans op het knikken van de tube groot is zorg er dan voor dat u uw been gestrekt houdt om risico’s te vermijden. Indien u nog een sterke straal kunt produceren adviseren wij om het systeem staande te gebruiken.
 
Ter overweging:
Vele vrouwen verafschuwen het als u :
  • uw UROX systeem leegt in de gootsteen, of urine morst op de vloer
  • uw UROX systeem in uw huis opvallend aan anderen laat zien
  • uw UROX systeem in de afwasmachine wilt schoonmaken
 
Adres:
Eurosteriel Medical
Postbus 41
8250 AA Dronten
Nederland
T: 0031 321 317725
F: 0031 321 318125