SSCOR DuCanto Catheter™
Een katheter ontworpen voor gebruik tijdens routine en spoedingrepen bij het openhouden van de luchtweg. Uitstekend geschikt voor de SALAD techniek.

De SSCOR DuCanto-katheter is een nieuwe katheter die anders is dan de traditionele Yankauer zuigtips die zijn ontworpen voor routinematige chirurgische ingrepen. De SSCOR DuCanto-katheter is ontwikkeld met het oog op routine- en spoedingrepen van de luchtweg. Het heeft een grotere interne diameter waardoor het aanzienlijk minder snel verstopt raakt en is aangepast aan de orofaryngeale anatomie. De hyper-gebogen katheter heeft meer de vorm van de luchtweg van een patiënt, waardoor het gemakkelijk wordt om de katheter te positioneren en te werken met andere complementaire apparaten die worden gebruikt om de luchtweg van een patiënt open te houden.

“In tegenstelling tot starre zuigkatheters voor algemeen gebruik op basis van het Yankauer-ontwerp, is dit product bedoeld als een eenvoudig en effectief hulpmiddel om routinematig en bij spoedingrepen de luchtweg open te houden.
- James C. DuCanto, M.D.

Bovendien heeft de SSCOR DuCanto-katheter geen duimpoort. Door de vacuümbesturing te verwijderen, hoeft de zorgverlener zijn duim niet correct op de duimpoort te plaatsen en te houden om de luchtweg van een patiënt vrij te maken en is continue zuigkracht mogelijk als deze eenmaal op de zuigbron is aangesloten.

Al deze functies zorgen ervoor dat de SSCOR DuCanto-katheter effectief kan worden gebruikt bij de SALAD-techniek.

De SALAD-techniek (Suction Assisted Laryngoscopy en Airway Decontamination) vereist constante afzuiging door een katheter in de bovenste luchtweg, waarbij continu braaksel, bloed en andere materialen worden verwijderd waarom heen de arts de patiënt intubeert via directe of video-laryngoscopie. De SSCOR DuCanto-katheter is ideaal voor deze procedure.

Klik hier voor meer informatie over SALAD.

Specificaties:
Shaft diameter: .26” x .55” (6.6mm x 13.9mm)
Shaft lengte: 9.3” (236.22mm)
Part Number: 200-00002 (single catheter) or 200-00002C (case of 40)

 

 

Dr. James C. DuCanto is een anesthesist met 20 jaar ervaring in de privépraktijk, die beschikt over aanzienlijke ervaring in de klinische praktijk en het onderwijzen van moeilijk luchtwegbeheer, evenals het gebruik van simulators voor patiëntenzorg.

Dr. DuCanto werkt in het Aurora St. Luke's Medical Center in Milwaukee, Wisconsin, waar hij dienst doet als anesthesist voor het personeel, directeur van het simulatiecentrum en directeur van de rotatie van anesthesiologie voor studenten en bewoners.