Reprop Clyster (klisma hulpmiddel)

Producten:

  Starterset Plus Vervangingsproducten
 
 
 
 
 
 
Starter-set Plus: Ref PR102
Onderdelen:
1x fles van 750ml.
1x beluchtingsventiel
1x verbindingsslang
1x terugslagventiel
3x rectumkatheters (steriel)
opbergetui.
 
Voor de regio Amsterdam verkrijgbaar bij:
Vos Medische Instrumenten, 1e Oosterparkstraat in Amsterdam www.vosmedisch.nl
 
 
 
Vervangingsproducten: Ref PR103
Onderdelen:
1x verbindingsslang
1x terugslagventiel
10 x rectumkatheters (steriel, ch.20)
 
 
 


Gebruiksaanwijzing:

Werking:
Door het water naar binnen te pompen ontstaat er een verweking en verdunning van de stoelgang enerzijds, en anderzijds een prikkel in de endeldarm. Als de hoeveelheid ingebrachte vloeistof groot genoeg is ontstaan er peristaltische transportbewegingen en dat leidt tenslotte tot een leegloop van de darmen.
Toepassingen:
Bij het snel willen verhelpen van een opstopping bij de darmen, voor het opwekken van darmactiviteit bij darmproblemen, voor het gecontroleerd legen van de darmen bij incontinentie, of voor een darmspoeling tijdens het vasten.

Speciale toepassingen voor specialisten:
Voor het snel legen van de darmen voor een operatie, ter voorbereiding van een geboorte, voor een rectoscopie, bij een onderzoek in de onderbuik en bij het gecontroleerd legen van de darmen bij een colostomie.

Extra mogelijkheid voor anaal spoeling:
Het grondig reinigen van de anus na de stoelgang, bij irritaties die ontstaan door gebruik van toiletpapier, bij anaal eczeem, aambeien, na een chirurgische ingreep en bij fistels.

Bij de volgende indicaties mag geen spoeling gebruikt worden: bij acute buik en of onderbuikklachten (bij buikpijn en bij onduidelijke symptomen), bij kinderen jonger dan 2 jaar en bij beschadigingen van de anus.

Zwangerschap:
Tijdens een zwangerschap mag alleen in overleg met een arts een spoeling gedaan worden.

Waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen:
Alleen schoon water gebruiken. Het glijmiddel op de rectumkatheter aanbrengen om irritatie aan het anaal kanaal te voorkomen.Als er weerstand of pijn ontstaat tijdens het inbrengen van de katheter moet u de actie stoppen en dient u de arts te raadplegen.
 
 
Aanwijzingen voor het inbrengen:

Voorbereiding:
De fles vullen met zuiver leidingwater van 37ºC, daarna de deksel op de fles schroeven. De verbindingsslang met terugslagventiel en de rectumkatheter aankoppelen. Handschoenen en glijmiddel, waterbestendige onderlegger en een afvalemmer klaar zetten.

Voor de patiënt bij zelf gebruik:
Neem een makkelijke houding aan op het toilet of ga op uw rug op de grond liggen en breng de katheter enige centimeters in. Zet de fles op zijn kop en pomp het water langzaam naar binnen door regelmatig in de fles te knijpen. Trek daarna de rectumkatheter eruit en laat de vloeistof uit de darmen lopen. Indien nodig deze handeling herhalen.

Voor verpleegkundigen voor gebruik bij patiënten:
Leg de patiënt met zijn benen gehoekt op de linker zijde. Breng de rectum katheter voorzichtig in. De fles op zijn kop zetten en het water in de darmen pompen. U kunt deze handeling, indien nodig, makkelijk onderbreken door de fles weer recht op te zetten. De katheter verwijderen. Indien nodig de patiënt behulpzaam zijn bij het opvangen van de vloeistof.

Aanbevelingen voor reiniging en hergebruik:
Vanuit hygiënische gronden raden wij u dringend aan om de katheter patiënt gebonden te gebruiken. De katheter is voor eenmalig gebruik bedoeld, de andere onderdelen kunt u alleen na grondig reinigen weer gebruiken. Het reinigen kan met zeepwater, daarna goed drogen. De verbindingsslang na 10 x hergebruik weggooien.

Opslagcondities:
Droog en in een stofvrije ruimte opslaan op kamertemperatuur. Buiten bereik van kinderen houden.
 

Verdere informatie: www.reprop.ch
 

Let op:
Particulieren en patiënten die deze producten niet via de Apotheek of een Facilitair bedrijf willen afnemen kunnen bestellen bij:

Fa. A. Vos en Zoons.
Medische Instrumenten
1e oosterparkstraat 60-66
Amsterdam
Tel: 020 -6942379
website: www.voshealthshop.nl