Wat is UROX?

UROX is een volledig nieuw systeem van urine opvang voor mannen. UROX zorgt ervoor dat u een actieve levensstijl kunt behouden ondanks een incontinentie of een regelmatige aandrang om te urineren. Het systeem bestaat uit drie delen:
  • Een flexibele cup die rond de penis komt, incl. tubes
  • Een fixatiebroek die de cup op zijn plaats houdt.
  • Een legging met een geïntegreerde urinezak.         

Om bacteriën en geur te controleren, wordt het systeem schoongemaakt na gebruik met een speciaal ontwikkelde spoel vloeistof.

 
Voor wie is UROX geschikt?
  • Mannen die vaak moeten plassen door een vergrote prostaat, medicatie of een slappe blaas.
  • Mannen die druk met hun werk of hobby’s bezig zijn en waar het naar de wc gaan soms moeilijk kan zijn, zoals bij buschauffeur, zweefvliegers, kerkgangers, leraren of ieder ander persoon die beroepsmatig langer hun plas op moeten houden door omstandigheden.
  • Mannen die incontinent zijn zoals bij multiple sclerosis patiënten, slachtoffers met ruggenmerg aandoeningen, rolstoelgebruikers en mannen die een prostaat operatie hebben ondergaan.
 
Goedkoop in gebruik:

Het systeem is zo stevig en discreet dat men het dagelijks kan gebruiken onder gewone kleren zonder dat het wordt opgemerkt. Bij normaal gebruik kan UROX opnieuw en opnieuw worden gebruikt. De speciaal ontwikkelde spoelvloeistof vermindert de kans op onplezierige geuren en bacteriën zonder de onderdelen van de UROX aan te tasten .
 
Het UROX system:

U urineert in de cup. Het kan voor de eerste keer onwennig voelen, maar u went hier zeer snel aan. Via de cup vloeit de urine door een buis in de beenkap waar het in de geïntegreerde opvangzak wordt verzameld. De opvangzak kan worden leeggemaakt op elk door u gewenst moment door het kraantje open te zetten. De cup past min of meer in de lies zoals de beschermers in veel sporten. Het wordt gemaakt van flexibel plastic en is zo ontworpen dat het zich aan de vorm van het lichaam aanpast, echter met genoeg lucht rond de penis om ervoor te zorgen dat de huid droog blijft.
 
De cup past bij de patiënt door een dun elastisch siliconenmembraan. Een gat in het membraan past strak rond de penis zonder dat dit een ongemakkelijke druk met zich meebrengt. De cup wordt op zijn plaats gehouden door de UROX fixatiebroek. De fixatiebroek zorgt er tevens voor dat de tube aan de beenkap onder een juiste hoek zit. Dit staat u toe om te urineren terwijl u zit zonder dat de urine terugloopt wegens een knikkende tube.

De beenkap past op het lagere deel van het linkerbeen. Het wordt gemaakt van een stretch materiaal dat goed rond de kuit past. De opvangzak is geïntegreerd in de beenkap en moet worden geplaatst aan de binnenkant van het linkerbeen, waar dit het meest comfortabel is om te dragen. De aftapkraan, die bij de bodem van de zak is geplaatst, is naar boven gericht en bevestigd aan de opvangzak wanneer deze niet in gebruik is. Op deze manier blijft het uit het zicht onder de broek en de kraan wordt beveiligd tegen het toevallig openen. De cup, de beenkap en de fixatiebroek zijn in verschillende maten te verkrijgen, dit om ervoor te zorgen dat u optimaal gebruik kan maken van de UROX.

LET OP:
indien u het UROX Urine opvang systeem via de incontinentie verpleegkundige, huisarts of specialist aanvraagt, dan wordt deze normaal gesproken via uw zorgverzekering vergoed.

Bestelnr
Product
 
Maat *1
Omschrijving
 
1011
1012
1013
1014
UROX Cup
S
M
L
XL
Hiermee kunt u veilig de urine opvangen. De huid blijft droog. Gemakkelijk aan te sluiten en te verwijderen.
 
2011
2012
2013
2014
UROX 600ml Beenkap
S
M
L
XL
Comfortabel om te dragen. Anatomisch gevormd. Discrete aftapkraan die het per ongeluk openen voorkomt.
 
-
3012
3013
3014
-
UROX
Fixatiebroek
S
M
L
XL
XXL
Fixatiebroek met een speciaal ontworpen vleugel om de cup op zijn plaats te houden en de tube in de juiste positie te bevestigen. Geen ongemakkelijke naden op de rug.
 
4015
4016
UROX
Spoel vloeistof
250 ml
500 ml
Spoelvloeistof om 
Bacillen en geurtjes tegen te gaan.
 
4013
Toilettas
 
 
 
5011
Starterset
 
 
 

*1 Maten:
Taille, onderbeen maat en de dikte van de penis verschillen per persoon. Om u te voorzien van de juiste maten die voor u het meest geschikt zijn komt UROX met meerdere maten. U kunt de juiste maat bepalen met de "Maat gids" hieronder. 
 
Maat gids
Omtrek
Maat
 
Cup
Om de juiste maat te vinden meet u de omtrek van de penis met een meetlint. U moet de omtrek nemen bij het midden van de penis als deze in een ontspannen toestand is.
7-9 cm
8.5–10 cm
9.5-11 cm
10.5-13 cm
S
M
L
XL
 
Beenkap
Meet de omtrek van uw onderbeen daar waar hij het dikste is.
29-33 cm
33-38 cm
37-42 cm
41-46 cm
S
M
L
XL
 
Fixatiebroek
UROX fixatiebroek gebruikt dezelfde maten als een gewone broek
Meet de omtrek om uw heupen (boven uw achterwerk en onder de buik).
Taille
86-94 cm
92-100 cm
98-106 cm
104-112 cm
112-meer cm
 
S
M
L
XL
XXL
 
 
 
BELANGRIJK:
Particulieren en patiënten die deze producten niet via de Apotheek of een Facilitair bedrijf willen afnemen kunnen bestellen bij:
Fa. A. Vos en Zoons.
Medische Instrumenten
1e oosterparkstraat 60-66
Amsterdam
Tel: 020 -6942379
website: www.voshealthshop.nl