Eurosteriel Medical biedt u een compleet programma van veiligheidsspuiten en -naalden aan van het merk Medicina.

Medicina veiligheidsspuiten kunt u gebruiken voor iedere intraveneuze, intramusculaire of subcutane injectie. Patiëntencategorieën waar u de veiligheidsspuiten uitstekend bij kunt gebruiken zijn diabetes, drugsverslaafden, psychisch gestoorden, patiënten met een hoog infectie risico en iedere andere patiënt waarbij een risico aanwezig is dat je jezelf prikt.

Er is al duidelijk aangetoond dat de veiligheidsspuiten veel meer gebruikt zouden moeten worden, echter door de hoge prijsstelling van de huidige alternatieven is dit niet van de grond gekomen.

De nieuwe range Medicina veiligheidsspuiten is laag geprijsd voor een systeem met een automatisch terugtrekkende naald. De spuiten zijn zo gemaakt dat het risico op prikongelukken sterk verminderd kan worden.

Blauwe veiligheidsspuiten zijn makkelijk in gebruik, de naalden kunnen heel veilig automatisch terug getrokken worden (zelfs als de naald nog in de patiënt zit). Dit vermindert de kans op infecties met bloed aanzienlijk en voorkomt tevens het hergebruik van de spuit/naald combinatie. De naalden zijn scherp en hebben een uitstekende boring en de range spuiten biedt u voor een relatief lage prijs preventie tegen prikongelukken.

Veiligheidsspuiten kunnen met één hand gebruikt worden en het is niet nodig om het personeel uitgebreid te trainen. Het terugtrekken van de naald gebeurt automatisch na de klik van het geheel indrukken van de stamper.
De vloeistof wordt opgetrokken, de patiënt wordt geïnjecteerd; als de injectie klaar is en u drukt de stamper helemaal in dan hoort u een klik en de naald verdwijnt in de holle stamper en kan daarna veilig worden verwijderd.

Assortiment