Urineopvanghulpmiddel voor incontinente mannen

Een nieuwe manier van urineopvang  

UROX is een volledig nieuw systeem van urine opvang voor mannen.
UROX zorgt ervoor dat u een actieve levensstijl kunt behouden ondanks een incontinentie of een regelmatige aandrang om te urineren.
Het systeem bestaat uit drie delen:

-Een flexibele cup die rond de penis komt, incl. tubes
-Een fixatiebroek die de cup op zijn plaats houdt
-Een legging met een geïntegreerde urinezak.

Om bacteriën en geur te controleren, wordt het systeem na gebruik schoongemaakt met een speciaal ontwikkelde spoelvloeistof.

Product

UROX Cup

UROX 600ml beenzak

UROX Fixatiebroek

UROX Spoelvloeistof

Bestelnummer

 

1011
1012
1013
1014

2011
2012
2013
2014

3011
3012
3013
3014
3015

4015
4016

maat


S
M
L
XL

 

S
M
L
XL

S
M
L
XL
XXL

250 ml
500 ml

omtrek

Penis

7-9 cm
8.5-10 cm
9.5-11 cm
10.5-13 cm

Onderbeen

29-33 cm
33-38 cm
37-42 cm
41-46 cm

Taille

86-94 cm
92-100 cm
98-106 cm
104-112 cm
meer dan 112 cm

N.V.T.

Toelichting

Om de juiste maat te vinden meet u de omtrek van de penis met een meetlint. U moet de omtrek nemen bij het midden van de penis als deze in een ontspannen toestand is.

Meet de omtrek van uw onderbeen daar waar  hij het dikste is.

Hiermee kunt u veilig de urine opvangen. De huid blijft droog. Gemakkelijk aan te sluiten en te verwijderen.

Comfortabel om te dragen. Anatomisch gevormd. Discrete aftapkraan die het per ongeluk openen voorkomt.

Fixatiebroek met een speciaal ontworpen opening aan de voorzijde om de cup op zijn plaats te houden en de tube in de juiste positie te bevestigen. Geen ongemakkelijke naden op de rug.

Spoelvloeistof om bacillen en geurtjes tegen te gaan.

Voor wie is UROX geschikt?

  • Mannen die vaak moeten plassen door een vergrote prostaat, medicatie of een slappe blaas.
  • Mannen die druk met hun werk of hobby’s bezig zijn en waar het naar de wc gaan soms moeilijk kan zijn, zoals bij buschauffeur, zweefvliegers, kerkgangers, leraren of ieder ander persoon die beroepsmatig langer hun plas op moeten houden door omstandigheden.
  • Mannen die incontinent zijn zoals bij multiple sclerose patiënten, slachtoffers met ruggenmerg aandoeningen, rolstoelgebruikers en mannen die een prostaat operatie hebben ondergaan.

Goedkoop in gebruik

Het systeem is zo stevig en discreet dat men het dagelijks kan gebruiken onder  gewone kleren zonder dat het wordt opgemerkt. Bij normaal gebruik kan UROX opnieuw en opnieuw worden gebruikt. De speciaal ontwikkelde spoelvloeistof vermindert de kans op onplezierige geuren en bacteriën zonder de onderdelen van de UROX aan te tasten.

Image Item
Image Item
Image Item
Image Item
Image Item
Image Item
Image Item

Het UROX Systeem

U urineert in de cup. Het kan voor de eerste keer onwennig voelen, maar u went hier zeer snel aan. Via de cup vloeit de urine door een buis in de beenkap waar het in de geïntegreerde opvangzak wordt verzameld. De opvangzak kan worden leeggemaakt op elk door u gewenst moment door het kraantje open te zetten. De cup past min of meer in de lies, zoals beschermers in veel sporten. Het wordt gemaakt van flexibel plastic en is zo ontworpen dat het zich aan de vorm van het lichaam aanpast, echter met genoeg lucht rond de penis om ervoor te zorgen dat de huid droog blijft.

De cup past bij de patiënt door een dun elastisch siliconenmembraan. Een gat in het membraan past strak rond de penis zonder dat dit een ongemakkelijke druk met zich meebrengt. De cup wordt op zijn plaats gehouden door de UROX fixatiebroek. De fixatiebroek zorgt er tevens voor dat de tube aan de beenkap onder een juiste hoek zit. Dit staat u toe om te urineren terwijl u zit zonder dat de urine terug loopt wegens een knikkende tube.
De beenkap past op het lagere deel van het linkerbeen. Het wordt gemaakt van een stretch materiaal die goed rond de kuit past. De opvangzak is geïntegreerd in de beenkap en moet worden geplaatst aan de binnenkant van het linker been, waar dit het comfortabelst is om te dragen. De aftapkraan, die bij de bodem van de zak is geplaatst, is naar boven gericht en bevestigt aan de opvangzak wanneer deze niet in gebruik is. Op deze manier blijft het uit het gezicht onder de broek en de kraan wordt beveiligd tegen het toevallig openen. De cup, de beenkap en de onderbroek zijn in verschillende maten te verkrijgen, dit om ervoor te zorgen dat u optimaal gebruik kan maken van de UROX.

Instructievideo

Voor particulieren is UROX verkrijgbaar bij onze dealer:

Fa. A. Vos en Zoons Amsterdam
1e Oosterparkstraat 64-66
1091 HC Amsterdam
Tel.: 020-6942379
Fax: 020-6656886
E-mail: info@vosmedisch.nl

Webshop: https://www.vosmedisch.nl

Indien u het UROX Urine opvang systeem via de incontinentie verpleegkundige, huisarts of specialist aanvraagt, dan wordt deze normaal gesproken via uw zorgverzekering vergoed.